vrijdag 20 mei 2011

Stylish kiddie spaces

Hallo iedereen,

Eindelijk heb ik de kans om nog eens verder te tokkelen op mijn laptop! De kleine Jules ligt mooi te slapen, manlief is met collega's weg en Lilly en ik hebben het kot alleen voor onszelf.

En jaja, jullie lezen het goed: mijn laptop! Sinds deze week heb ik dus echt geen excuus meer om te zeggen dat de laptop "in gebruik" is door mijn ventje. Door de crash van onze oude laptop (dat nu de mijne is), kochten we een nieuwe, omdat we de computer vaak gebruiken. Die oude, waar ik nu op zit te tokkelen, zou 'zogezegd' niet meer kunnen hersteld worden, volgens de winkel. Maaaaar... dat was buiten wat "foefelare" en de gouden raad van onze vriend Johan gerekend! De rest van de details van heel het verhaal bespaar ik jullie, maar nu hebben we dus twee laptops, wat natuurlijk héél handig is voor mij nu.

En nu ik een mooi en relatief nieuwe laptop heb, had ik last van een writer's block. Haha! Van ironie gesproken. Vandaag heb ik dus écht lang moeten zoeken. Ik had allerlei ideetjes, maar geen enkel was goed genoeg om ook over te schrijven. En aangezien het vandaag vrijdag is, moest het over onze kids gaan! Ah ja, want dan is het Kiddie's Friday!

Ik vroeg me af wat mij inspireert, wat ik leuk vind. En dan flitste er opeens de gedachte voorbij: 'Straks is onze Jules al 1 jaar en kriebelt hij zijn eerste witte blad vol om dan trots aan mij te geven.'. De gedachte alleen al maakte mij een beetje triest - ik vind die babytijd echt superschattig - maar aan de andere kant ook nieuwsgierig. Hoe gaat hij zijn als wandelende uk? Hoe gaat zijn stem klinken? Wat zullen z'n eerste woordjes zijn? Zou hij graag tekenen? Welk speelgoed zou hij leuk vinden?
En dan dacht ik... Zo'n schilderijtjes wil je als mama toch graag bijhouden? Vooral de allereerste! Dus ben ik op zoek gegaan naar leuke ideetjes om die eerste "kunstwerkjes" een plaats te geven in mama's interieur.

De eerste foto die ik graag met jullie wilde delen, is iets dat je redelijk gemakkelijk zelf kan maken...


Wat krijtbord-verf, borstel en verfroller en voilaaaaa... Je hebt je eigen Wall of Fame. Rond de tekeningen teken je zelf wat kaders met krijtjes en de kindjes zijn fier dat de hele muur volhangt met hun werk. En het gemakkelijke hieraan is: als je kiest voor magnetische verf, kan je de tekeningen met magneten ophangen. Heb je al dat geprul niet met tape of punaises. Maar wat nog leuker is: je kan af en toe eens een "changement de décor" doen... De nieuwste tekeningen of knutselwerkjes hang je dan op, de oude hou je bij in een doos.

En dat bracht me bij mijn tweede AHA-moment van de dag.  Jaja, ik heb vandaag - ook al was ik eerst wat inspiratieloos - toch nog wat geniale invallen gehad. LOL!
Ik dacht aan alle mama's waarvan de kindjes hun speelgoed overal in het rond slingert én die hun kids constant moeten vragen om de rommel op te ruimen.
Toen vond ik - bij toeval - volgende leuke foto, waarvan ik dacht dat het zeker de kleine, stoere jongens zou aanspreken.


Welke kleine vent wil er zijn rommel, geheime brieven, codes en weet-ik-veel-wat-nog-allemaal nu niet wegsteken in... Lego-blokken??  Zelfs ik was als klein meisje zot van Lego (don't worry: geen piraten of draken voor Bibi zene).

Zelfs in het Lego-hoofdje kan je dingen kwijt! Voor de mensen die nieuwsgierig zijn of het verkrijgbaar is hier... Ik moet jullie teleurstellen: voorlopig is het enkel in de UK te vinden voor ongeveer 23 pond, maar Londen is tegenwoordig al niet meer zo heel ver hé?
Je kan meer info vinden hier.

En het volgende ziet er supermoeilijk uit om zelf te schilderen in de kamer, maar ik denk dat het toch nog gemakkelijk te maken is - als je een vaste hand hebt én met wat hulp van een overheadprojector!


Het magische Disney-sprookjesfiguur... Peter Pan! Je kan als kind niet anders dan mooie dromen hebben, met Peter Pan die je meeneemt op avontuur. ;-) Op dat stukje foto vind ik die kamer al zoveel warmte uitstralen... ik hoop dat mijn kleintje het even gezellig vindt in zijn kamertje.

Wat ik nog het allertofste vond, en misschien heeft dat wel te maken met het feit dat er boeken in voorkomen, was dit:

all photos via Pinterest

Iedereen die mij goed kent, weet dat ik - buiten mijn schoenen- en tassenverslaving - ook een serieuze boon heb voor boeken. Al zal je me vreemd genoeg nooit in de bibliotheek vinden. Daar zijn twee goeie redenen voor. Ten eerste ben ik zo'n vergeetachtig mens dat ik altijd superboetes oploop omdat ik de boeken te laat indien, ten tweede haat ik om geleende boeken te lezen. Soms is er in gekribbeld, soms zitten er ezelsoren in, of kruimels (nog erger!)... Ik hou ervan om boeken te kopen, te lezen -al is er veel te weinig tijd daarvoor- en ze te hebben! Vooral dat laatste.

Dus snappen jullie waarom ik deze foto zo leuk vindt? Niet alleen die circus-strepen op het plafond zijn tof om te zien, maar gewoon de look & feel van de hele kamer straalt iets gezelligs uit. Het nodigt uit om in die zetel met je kleintje te kruipen, voor te lezen uit één van de boekjes en je voeten op de poef te laten ploffen (die ik overigens niet zo heel mooi vind, maar bon...). Ik ben alleszins gewonnen om zoiets te doen in een volgende kinderkamer, that is: mocht er nog eentje komen hé!

Pffff, als ik mezelf zo bezig hoor, heb ik echt 10 kamers of meer nodig voor al mijn decoratieve & creatieve uitspattingen.
Voorlopig voldoen de vier slaapkamers hier nog hoor. Of ik hoor mijn ventje al grommelen... (wééééral schilderen en inrichten??) Haha!

Ik vraag me af hoe jullie de kinderkamers hebben ingericht voor jullie kleintjes. Creatief, sober, fantasierijk of gewoon stoer of schattig?

2 opmerkingen:

  1. Hola chica! Bedankt om dit even met ons te delen! 't Was leuke lectuur, ondanks je blokkage :-) Doe zo voort! De ideetjes hou ik alvast in m'n achterhoofd voor later... alhoewel ik zo'n Peter Pan in m'n eigen kamer ook wel tof zou vinden, haha! xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. in anna haar kamer heb ik al veel energie gestopt, nu die van kas;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Like this? Share it!