woensdag 1 juni 2011

Je eigen me-time

Je eigen plekje waar je eventjes tot rust kan komen... Welke vrouw wil dat nu niet? Zoals  in deze schattige, retro "caravan". Deze mogen ze vandaag nog in onze tuin komen plaatsen. Haha!


Waarom ik nu schrijf over me-time? Omdat ik dat écht wel nodig heb!! Ik ben al blij dat het tegenwoordig om 21u00 al stil is en ons kleine draakje ligt te rusten in zijn kamer. En omdat ik Feeling Wonen heb gekocht gisteren en daarin stonden leuke ideetjes om over te schrijven.

Daarin vond ik ook 15 leuke ideeën voor je eigen plekje in huis! Dat is toch wat iedere mama (en ook soms papa) nodig heeft hé. Vooral als je net fulltime mama bent geworden en je wilt er eens even van tussenuit knijpen, en rust in je hoofd...

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet echt een eigen plekje heb. Als ik in het begin van de drukte of het gezeur van Jules wilde ontsnappen, dan sloot ik mijzelf op in de badkamer of kroop ik onder de douche. Weg geluid.Er is bij ons op zolder wel een plaats voorzien om mijn eigen plekje te creeëren, maar dat is een beetje mislukt, want onze traphal is zo smal dat er geen zetel naar zolder kan... Er staat een grote boekenkast van Ikea, en al mijn favoriete boeken, mét tapijtje en al, maar ik heb er geen zetel. Ik wilde graag een dikke, vette plof-zetel, eentje waar ik 's avonds in kan vallen, een dekentje over mij kan leggen, met mijn voeten op een poef en zo zalig wegdoezelen. Zie je het al voor je? Dus heb ik mijn idee van "leeshoekje op zolder" een beetje moeten laten varen. Tot we een ander huis vinden waar er definitely een bredere trap en gang zal zijn!! Maar dan nog... volgens mij wordt dit een droom, want ik en wegdoezelen terwijl we Jules hebben? I don't think so!  Die laat z'n mama niet gerust. Haha!Maar dit was wat ik ongeveer in gedachten had... Zwijmelen jullie al mee?


In de laatste Feeling Wonen staan écht wel goede ideetjes, en ik wil de acht leukste tips graag met jullie delen! Misschien halen jullie hier ook wel inspiratie uit. Dat is tenslotte waarom ik deze weblog ben begonnen hé! Lees maar mee:

1. In de mythische "Ball Chair" van Eero Aarnio kan je helemaal wegvluchten van alles. Hij buigt zich als een cocon om je heen. Nog leuker is de sofa "Alcove" van de broers Bouroullec (met extra hoge leuningen), die je meteen afsluit van de wereld. 
Ball Chair - Eero Aarnio (1966)
Alcove chair - Bouroullec


2. Helemaal terug van weggeweest: de secretaire, een traditioneel en bij uitstek persoonlijk meubel (design of brocante); zodra je het deksel openklapt, zit je in je eigen wereld (met je nota's, voorwerpen, foto's,...).
3. Als je dezelfde ruimte met je partner moet delen, helpt het soms om elk een eigen bureautje te hebben waar de ander niet aan raakt.
4. De badkamer! Dé plek waar ik dus ook tot rust kan komen; voor de een helpt het om in een bad te kruipen vol schuim en kaarsjes op de badrand, voor de ander helpt het om even gewoon op het gemak in het kleinste kamertje wat te lezen terwijl je... Ja, je weet wel! ;-)


5. Dit is een slimme truc om de kamer helemaal voor jezelf te hebben: je geeft de rest van de gezinsleden vrij spel in een andere kamer. Dus je kan de kids toestemming geven om met en in hun eigen kamertje te doen wat ze willen. Zo heb jij vrij spel in bijvoorbeeld de living of de ganse benedenverdieping. 
6. Om een apart, knus hoekje te creëren in een grote of open ruimte, kan je gebruik maken van een verplaatsbare wand, een kamerscherm, grote exotische planten of een apart meubel waar jij eventjes tot rust kan komen.
7. Een mezzanine bouwen of gewoon hebben in je huis is ook een perfecte plek om te kunnen ontsnappen van alle drukte!
8. En als dat allemaal niet lukt en je hebt wel een redelijk grote tuin, kan je jezelf nog altijd achteraan in je tuinhuis verstoppen.  Zoals je vroeger als kind misschien een grote boomhut had, of een buitenverblijfje in de tuin, zo kan je ook je eigen buitenverblijf maken met een retro, opgelapte caravan of een oud tuinhuis. Daarin gooi je het helemaal vol met boeken, kussens en maak je een plekje om wat te schrijven, te lezen, te naaien, je hobby uit te oefenen of te tokkelen op je laptop...


all pictures via Pinterest

De rest van de tips kan je verder lezen in het magazine Feeling Wonen. Of je kan meer info vinden op hun Facebook-pagina.

Waar kruip jij zoal als je even weg wilt van alle drukte? Sluit je je op in het toilet, in de badkamer, je slaapkamer of je tuinhuis? Of hebben je nog andere me-time-plekjes, die je graag wil delen hier? Laat het me maar weten, want ik heb ook dringend me-time nodig... Zo weet ik waar ik me in 't vervolg kan verstoppen dan! Hihi.
Liefs,

3 opmerkingen:

 1. Hey Inge, waarom schaf jij je geen FATBOY aan? Zo'n gezellige zitzak, dat is toch ook knus om lekker achterover een boek te lezen? Zou je die niet op zolder krijgen? Op het strand van Blankenberge heb ik verleden zomer, lekker ontspannend, in het zonnetje gezeten, op zo'n fatboy. Zalig.Zeker de moeite om eens uit te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Anne!

  Ironisch genoeg hebben wij onze Fatboy vorig jaar verkocht. De verkeerde kleur, niet volledig mijn zin en we zaten er bijna nooit in. Dus stond hij maar stof te vangen. Ik had hem gekocht om er dus inderdaad in te lezen, bij gebrek aan een deftige zetel (die je toch niet boven krijgt op zolder)... Maar daarvoor is hij niet gebruikt, en dus daarom verkocht na een jaartje. :-) Misschien ooit als onze Jules ernaar zou vragen... Maar voor ons hoeft het niet, aangezien we 'm niet hebben gebruikt! :-) Toch bedankt voor de tip! Hopelijk lukt het schilderen goed op je appartementje?
  Dikke zoen, Inge x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Ik heb net de laatste feeling wonen gekocht en wou op internet zoeken naar leuke me-time hoekjes .. En kwam direct op deze website terecht! Wel fijn om te lezen dat er nog mama's zijn die nood hebben aan een eigen hoekje! Ongelooflijk hoe hectisch je leventje wordt met een babytje ... EN HELP Ik wil er nog eentje ... Dat gaat wat geven! Ik denk dat ik toch eens goed moet nadenken hoe ik mijn eigen hoekje kan inrichten. Dit werkt alvast niet:
  - de living (vlak naast de speelmat van dochter)
  - de badkamer (vol speeltjes en minibadje van dochter)
  - de zolder .. Kan eventueel wel maar is voorlopig nog een rommelhok met VEEL stof!

  Een mogelijkheid: De bureaukamer veranderen in een gezellige ruimte! Ik ga er nu direct aan beginnen seh ... :-) Eerst een beetje opruimen en dan denken over ideetjes om ze aan te kleden.. Ik hou jullie op de hoogte xxx

  Lieve groetjes
  Kathy x

  BeantwoordenVerwijderen

Like this? Share it!