donderdag 5 mei 2011

Je interieur weerspiegelt je karakter

Wat denken jullie? Als je het aan mij vraagt, zeg ik van wel.

Als ik mijn eigen huisje bekijk, denk ik dat iedereen die hier binnenkomt, zeker en vast weet hoe ik qua karakter ben. Een frisse verschijning... Hahahaaaa!!
Ahum...neenee, grapje mensen! Mensen zeggen meestal dat ik een warm karakter heb en misschien koos ik daarom (onbewust?) voor zachte aardetinten in onze eetkamer en living? Limoengroen is wat we tegen de muur van de keuken kwakten (met hier en daar rode accenten, zoals onze grote rode Smeg), in de logeerkamer zagen we het graag iets zachter en werd het daar lilla en op zolder, waar we allebei ons eigen plekje wilden creëeren: chocolade & café-au-lait... Omdat we daar voordien nog geen verwarming hadden, wilden we daar warme kleuren gebruiken om de indruk te wekken dat het er warm was in de winter (ook al bibberde ik uit mijn vel).

Onderstaande foto dateert van 3 jaar geleden.  Dit was het
WORK IN PROGRESS
Op onze zolder hebben we trouwens heel wat werk gehad om de afschuwelijk, schreeuwlelijke kleuren weg te moffelen onder dikke lagen verf. Dankzij de vorige bewoners die een kleurrijke speelzolder wilden maken voor hun twee kinderen... Echt waar, geloof mij... Het waren kleuren waarvan je denkt: die kinderen moeten ganser dagen hebben rondgelopen met barstende hoofdpijn.

Voor de ongelovige Thomassen onder ons, dit is wat ik bedoel...

DURING:
Snappie wat ik bedoel?

Ik post binnenkort nog wel eens hele "tour de la maison"...voor alle mensen die nieuwsgierig zijn geworden naar hoe ons gezinnetje woont.

In ieder geval, de gekozen kleur in alle kamers en ruimten typeert hoe ik me voel én wat ik er wil voelen. Als je begrijpt wat ik bedoel. Kleuren geven niet alleen je karakter een beetje weer, maar ook hoe je je wil of kan voelen in die kamer. Behaaglijk, koel, gezellig, sensueel, creatief,... In mijn keuken moet het fris zijn, daar wordt allerlei lekkers klaargemaakt, en daar mag het er vrolijk aan toe gaan. En omdat het daar ook warm kan zijn, wilde ik een iets fellere kleur gebruiken die de keuken niet té warm doet aanvoelen ook.

Waarom ik nu net hierover begin? Daarnet zag ik op Vitaya, toen ik Jules' papflesje gaf, in "Dit is mijn huis" dat de bekende juweelontwerper Nico Taeymans een redelijk kunstzinnig interieur heeft. Niet direct mijn stijl, maar het typeerde hem wel. In het huis was er aan het interieur in de 25 jaar dat hij er al woont met zijn vrouw, nog niks veranderd.

Zo hebben ze in hun huis oude keramieken tegels tegen de muur ontdekt en bewaard, die verstopt zaten onder allerlei lagen hout en rommel. Sommige meubelstukken en decoratiespullen heeft de ontwerper zelf gemaakt. Heel speciaal. Zo heeft hij voor zichzelf een zilveren kelk gemaakt om uit te drinken, voor zijn zoon eentje - iets grilliger - op 3 pootjes. Dat staat allemaal mooi uitgestald in een kleine vitrinekast, tussen alle andere zilveren spullen.

In zijn huis wordt hij omringd door allerlei verzamelingen (van schedeltjes onder andere!), maar ook door kunstwerken van vrienden. Nico Taeymans zegt dat zijn interieur hem voornamelijk tot rust brengt na een dag hard werken in zijn atelier, dat overigens heel gemakkelijk achteraan de woonst is gelegen! Hij hoeft maar een stukje door zijn tuin te lopen, de schuifdeur te openen en zijn medewerkers te zien werken (waartussen hij ook zijn eigen plekje heeft).

Op de een of andere manier vond ik dat zijn interieur weerspiegeld wordt in zijn juwelencollectie. De ringen & juwelen die hij maakt, zijn af en toe ook grillig van vorm en altijd anders, wat je ook kan terugvinden binnenshuis van de familie Taeymans. Het huis zelf staat vol met een mix-match van meubelen en zijn smaak valt niet onder 1 specifieke categorie.

Natuurlijk ken ik Nico Taeymans niet persoonlijk, maar ik vermoed wel dat zijn interieur én juwelen zijn karakter weerspiegelen. Wat denken jullie ervan? Is dat bij jullie ook zo? En hoe is jullie huis of appartement ingericht? Geeft dat weer hoe jij zelf bent?

Ik vind het heel leuk om wat meer over jullie te weten te komen... Laat de reacties maar komen!
Liefs,

2 opmerkingen:

 1. Hoi Inge,

  Dank voor je leuke berichten op Irideeën!
  Ik denk dat je huis al snel weerspiegelt wie je bent, mits je het zelf inricht uiteraard. Een huis is immers niet alleen een verzameling meubels, maar het is waar je leeft, waar je thuis bent en waar je omringd bent met je eigen spullen. En je kunt veel opmaken uit welke kleuren iemand kiest, met hoeveel en welke spullen hij of zij zich graag omringt en hoe opgeruimd het is. Daarom vind ik binnenkijken bij anderen denk ik ook zo leuk...
  x Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I can't translate all :-) Happy weekend!

  BeantwoordenVerwijderen

Like this? Share it!