zondag 1 mei 2011

Before & After: Jules' kamertje

Lieve lezers,

Om jullie extra te verwennen, post ik vandaag niet 1 maar wel 2 berichtjes!!

Ik heb, zoals sommigen onder jullie wel weten, tijdens mijn zwangerschap (ik liep op mijn laatste) nog de kinderkamer van onze zoon staan schilderen. Niet omdat mijn man er niet was, neenee, ik stond er op dat die kamer door ons tweetjes werd geschilderd en ingericht.
(Kun je mij al voorstellen met slonzige kleren, een haarlint en een dikke buik die alles wat onder de kniebuiging-grens ligt alles nog een tikkeltje moeilijker maakt?)
Voorlopig is de kamer al heel mooi geworden, maar er dient nog zoveel in te gebeuren... Ik wil nog graag die oude glasgordijnen vervangen door iets moderners, er moeten nog extra legplanken aan de muur komen, muurversiering, een kapstok, en nog enkele dingen die dus nu nog in ons huis liggen te wachten op hun nieuwe bestemming. Soms denk ik, waarom zou je nog al die moeite doen, straks woon je ergens anders! Maar de creative juices are flowing en ik kan er niks aan doen.

Om jullie al eens te laten genieten van hoe de kamer is uitgedraaid, toon ik hier al eens een paar voor & na foto's. De eerste foto toont hoe het kamertje er in het prille begin uitzag, met een felblauw turkoois-kleurtje, toen ze nog als "opslagruimte" diende en mijn oude kamertje er in opgeslagen stond tot we er een beter huis voor hadden gevonden. De andere foto's laten zien hoe we het hebben omgetoverd tot een zachte babykamer. De credits voor de kleuren moet ik aan mijn man overlaten: hij had gezegd om een zachte crème-kleur te kiezen met een licht hemelsblauw. Ik moet zeggen dat hij groot gelijk had, de kamer komt veel beter tot zijn recht zo.

In de kamer heb ik wel een schoonheidsfoutje gemaakt, maar dat kwam omdat we eigenlijk iets te weinig blauwe verf hadden besteld. De twee korte muren verfden we blauw, de twee lange muren crème. Zo lijkt de kamer inderdaad nog langer dan ze al is, maar het kwam dus door een stom rekenfoutje... Wij vinden het alleszins niet zo erg, eigenlijk staat het nog goed zo en de meeste mensen die binnen komen wandelen, vinden het momenteel dé mooiste kamer van ons huis.


Voor iedereen die het wil weten, de verfkleuren die we kozen, komen uit het gamma van Levis, inspiratie vonden we in hun collectie "Monaco".

VOOR
(Ik in "my most fashionable outfit", zwanger & schilderend)

NA


Laat zeker weten wat jullie van de make-over vinden, of als jullie nog ideetjes, tips of commentaar hebben: ik hoor het graag!!

4 opmerkingen:

 1. De kleurencombinatie vind is zeer geslaagd! Vooral de donkerblauwe gordijnen vormen een heel mooi contrast met de zachtheid die de kamer uitstraalt. Amai, hoor me hier bezig zeg, precies een echt kenner! :-) Kortom, prima gedaan! Less is more! Houden zo! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi kamertje! Misschien moeten wij voor ons nieuw huis ook eens bij jou ten rade komen ;)
  Groetjes
  Stephanie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor jullie complimentjes!
  Ik hou me met niks lievers bezig dan zo'n dingen, dus je mag altijd beroep doen op mij hé Stephanie? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. WOW !!!
  Hier mag je ook altijd eens langskomen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Like this? Share it!