woensdag 22 juni 2011

Would you like a Schweppes.... kist?

Afgelopen zondag ben ik op stap geweest met m'n liefste hubby Bart en kleine schat Jules. Het weer was goed, we hadden niks meer te doen dan wachten tot het opvulmiddel op de muur in de gang was gedroogd... dus waarom eens niet onze neus buitensteken?

Na een bezoekje aan Euroshop in Maldegem (ik had nog wat spulletjes nodig voor Jules), wilde ik per sé nog een bezoekje brengen aan de interieur-woonwinkel De Linde in Sijsele. Een heel mooie landelijk ingerichte winkel vol woonaccessoires. Ik had er een aantal weken geleden een paar leuke dingen op de kop kunnen tikken, want ze houden een totale uitverkoop wegens verbouwingen aan de winkel. In juli gaan ze enkele weken dicht om de winkel mooier te maken...

Op de weg ernaartoe zag ik opeens een bordje: "antiek, kunst & decoratie - open - 1ste straat rechts". Natuuuuuurlijk moest Bart stoppen, wat dachten jullie? ;-)

En ja hoor... ik liep nog maar naar de winkel wanneer mijn oog automatisch naar een bepaald kistje werd gezogen. Ik zag een oude kist van Schweppes die ik echt mooi vond. Dus loop ik binnen om te vragen hoeveel de kist kost (er stonden er nog een paar frisdrank-kistjes naast van vroeger)... En wat blijkt? Het is wel een heel speciaal kratje. Met een gemerkte stempel van het Engelse koningshuis, iets dat je niet zo vaak meer vindt, volgens mevrouw. Ik krijg de prijs te horen: 55 euro.

Ze wilde het opzij houden voor mij, zodat ik geld kon afhalen (want je kon er niet met bancontact betalen). Alhoewel ik het een heel mooi, oud kistje vind, ik wilde er die dag niet zoveel geld aan uitgeven. We moeten een beetje opletten, want 6 maanden thuis met ouderschapsverlof is natuurlijk ook te voelen in onze portemonnee - als jullie begrijpen wat ik bedoel... ;-)

En voor de nieuwsgierigen onder jullie die een idee willen hebben hoe het kistje er ongeveer uit ziet ('t is niet helemaal hetzelfde):


Vraag me niet waarom ik opeens "verliefd" was op dat kistje... Ik vond het gewoon perfect om als decoratie te gebruiken. :-)

Omdat ik zo teleurgesteld was dat ik 'mijn' kistje niet kon kopen, zag ik plots in de winkel (waar we dus eerst naartoe wilden gaan) De Linde een klein schattig beeldje dat perfect zou passen bij mijn "mantel-decoratie". De balk van mijn schouw moet dringend weer eens een make-over krijgen, vind ik. En dat beeldje dat ik daar nog aan -25% vond, paste daar perfect bij. Ik zag het al helemaal voor mij in mijn gedachten. :-) Trouwens, de koopjes die ik vorige keer op de kop heb getikt in De Linde, toon ik in een volgende post hoor. Ze staan al mooi te blinken in Jules' kamertje...

En die oude Schweppes-kist staat momenteel ook nog steeds te blinken in mijn gedachten, maar misschien moet ik er voorlopig nog maar eventjes verder over dromen... :-) *zucht*

Dromen jullie eigenlijk van iets speciaals voor je interieur? Iets ouds, iets nieuws? En hebben jullie al ooit iets van brocante of antiek aangekocht? Gooi het maar in de groep. :-)

2 opmerkingen:

 1. Misschien een tip om iets decoratief toe te voegen en toch in de sfeer van de "oude frisdranken" te blijven: een paar oude flesjes Cola/Schweppes/Mountain Dew. Wellicht voor een prikje te vinden op Ebay (maar let natuurlijk wel op de verzending... 't zou niet zo leuk zijn om ze in puzzelformaat toe te krijgen :-) )

  Greets,

  Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de tip Johan! Ik had trouwens al eens gekeken op tweedehands.be voor oude spuitflessen van Schweppes... en een oud kistje van Coca-Cola, want dat zou er inderdaad goed bij passen. Vooral als er oude frisdrankflesjes in zitten. Goeie tip van de Mountain Dew! ;-) Mocht je wat vinden, mag je het me gerust laten weten hé. :-)

  Groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen

Like this? Share it!