maandag 30 mei 2011

Update van mijn blog

Hallo iedereen!

Vanaf vandaag heb ik een klein beetje mijn blog wat aangepast. Tussen de soep en de patatten, want ons weekend was eigenlijk adembenemend druk. Iets te volgeboekt voor mij, maar daar staat tegenover dat volgend weekend niets hoeft en niets moet. Aaaaah...als dat nu niet zalig is? Zo heb ik iets meer tijd voor mijn opdracht voor Hannelore, mijn blog en vooral: mijn gezinnetje!

Dus ja... deze blog is voortaan iets soberder, maar ik wilde dat mijn artikels alle aandacht krijgen, en niet mijn achtergrond. Ik was een beetje uitgekeken op mijn bloemenachtergrond!
Ik wilde graag eens vragen wat jullie ervan vinden! Volwassen, leuk, saai, mooi of juist professioneel? (Hihi...)
Vuur maar af! Ik hoor het graag...

Heel veel liefs,

dinsdag 24 mei 2011

Busy as a bee!

Ik heb zoveel aan jullie nog te vertellen, en ik heb zo weinig gepost de laatste dagen... Dat komt omdat ik gewoon veel te veel te doen heb! Zoals ik al meer heb gehoord: vanaf wanneer je mama wordt, moet je tijd zien te "stelen". So true!

Voorlopig moet ik nog twee cadeau's afwerken - ik zeg hier niks over, want sommige mensen lezen hier mee waarvoor de cadeau's zijn bestemd! ;-) Het kinderbedje van Jules staat op zolder gewoon luidop te schreeuwen om verdere afwerking (straks past Jules niet meer in z'n wiegje, want hij groeit snel). En ik ben ook nog volop bezig om goeie ideetjes te verzamelen voor een vriendin van Sofie. Zij had mijn blog ontdekt via Sofie en had me laatst een heel lief berichtje gestuurd met de vraag of ik geen oplossingen wist voor haar living en eetkamer.

Het is inderdaad een supersmalle en lange, relatief donkere plaats, zo te zien op de foto's die ze me heeft doorgestuurd, dus het is een uitdaging voor mij om met de leukste, goedkope en best mogelijke oplossingen te komen. En om het ook nog landelijk te houden, zoals ze vroeg! Ik heb daarvoor al Google SketchUp gedownload, al een heleboel foto's opgeslagen waarmee ik een moodboard kan samenstellen, alleen nu nog wat in Photoshop zetten, wat uittekenen, en dan kan ik haar mailen met het resultaat.

Ik hou jullie zeker op de hoogte... en als het goed is voor haar, post ik binnenkort wel het moodboard en de ideetjes die ik heb uitgezocht (dat moodboard moet ik nog altijd in elkaar boksen - maar nog steeds geen tijd voor gehad!!). Dus Hannelore, mocht je dit lezen: ik ben ermee bezig hoor!
Als ik hierop goeie (of slechte?) commentaar krijg, laat ik jullie dat ook weten. En natuurlijk, na deze opdracht, mogen de volgende mensen zich melden - mocht er nog iemand advies of tips nodig hebben op interieurgebied!

Maar eerst mag deze bezige bij, samen met nog een ander bijtje (één van de allerliefste vroedvrouwtjes: yes you Sofie!!!), overmorgen eventjes tot rust komen in een beautyfarm in Erpe-Mere. Daar zullen we voor een zestal uurtjes van kop tot teen verwend worden, net zoals vorig jaar. En het is alvast onze alltime favoriet geworden, vooral die van mij. Niet alleen krijgen we er yummie food, worden we er superrelaxed van, worden we vriendelijk onthaald, maar is het er ook nog eens supermooi ingericht. Helemaal op ons lijf geschreven dus! Dankuwel Flair voor de 2-voor-de-prijs-van-1-bon én om Adelante te vermelden in jullie pocket... Zonder jullie zouden we daar nooit op gekomen zijn.

Als jullie ook benieuwd zijn geworden naar Adelante: klik hier voor hun website!

De foto's van ons beauty-tripje posten we zo snel mogelijk!

Heel veel liefs & keep an eye on my blog...

Blauw...ik hou van jou!

Ik ben een zomertype. Letterlijk en figuurlijk.
Alhoewel ik in de herfst/bijna winter ben geboren, hou ik het meest van de zwoele zomers - als die we krijgen van hierboven tenminste! Alle seizoenen hebben hun charmes, maar de zomer heeft toch net dat ietsje meer. De kleuren, geuren, de eerste BBQ, af en toe lekkere cocktails drinken op terrasjes, de avonden waar je tot laat in de avond nog buiten kan zitten tetteren en waar het lekker lang licht blijft... Zalig!

En dankzij mijn vriendin Hilde (check haar blog ook eens op deze pagina!) heb ik vorige week ontdekt dat ik een zomertype ben. Ze studeert voor stijl- en kleurconsulente en heeft vorige week eens een verkorte analyse gedaan bij mij. Heel leuk én interessant om eens gedaan te hebben! Als ik goed heb opgelet, weet ik dat bij mijn type huid, ogen en haarkleur -ook al kleur ik het- eerder kleuren passen zoals marineblauw (en andere blauwtinten), framboosrood, fuchsia, paars en lavendel... En laten nu dat meestal kleuren zijn waar ik meestal naar grijp in de winkel. Geen pastelkleuren voor mij, alhoewel dat het zomertype daar goed mee staat, dus ik ben een klein beetje een twijfelgeval.


Eigenlijk is het soms moeilijk om te bepalen wat het best bij je past, dus doe je daarvoor best geen make-up op, alle juwelen & horloge uit en je bril af. Voor de sessie kreeg ik een witte kappersjas aan. Het is echt goed kijken naar je gezicht! Wanneer de lappen stof voor je gezicht hangen en je ziet donkere schaduwen op je gezicht, of je gezicht lijkt dikker (jaja, lach maar - dat heb ik toch voorgehad!) dan passen die kleuren zeker niet bij jouw type.  Sowieso staat blauw heel goed bij mij. En laat dat nu net de kleur zijn die ik graag in onze slaapkamer wil gebruiken (ik wil gaan voor turquoise).

Enfin, vorige week zat ik echt soms raar te kijken wat absoluut niet bij mij paste of wat wel. Nooit gedacht dat kleuren zo'n effect hebben op je gezicht.

Maar als ik dan even verder nadenk: kleuren hebben ook een effect op je gemoed, op je interieur... overal eigenlijk.

Als je mij vraagt wat ik allemaal nog graag zie van kleuren in het interieur, die ik zelf wel zou durven gebruiken, dan moet je maar naar onderstaande foto's kijken. Ik zou zo opnieuw willen beginnen, maar daarvoor wacht ik best nog eventjes tot we een nieuw huis hebben. Of er krijgt hier iemand een hartaanval.

Ik vond deze de allerleukste kleurencombinaties (alle foto's via Design Seeds).

Deze kleuren-combo heb ik trouwens in een lichtjes andere versie gebruikt in onze keuken!

Dit zijn dan weer de kleurtjes, gebruikt in Jules' slaapkamertje...

Misschien niet zo fel, maar ik zou dit heel graag in onze gang willen gebruiken. Het is daar altijd zo donker en koel.

source: Pinterest

En dit hier is 'my new love'... ik ben volop op zoek naar zo'n blauw-turquoise gekleurd glaswerk!! 
Als er mij iemand kan helpen? 

Alvast een dikke merci!

vrijdag 20 mei 2011

Stylish kiddie spaces

Hallo iedereen,

Eindelijk heb ik de kans om nog eens verder te tokkelen op mijn laptop! De kleine Jules ligt mooi te slapen, manlief is met collega's weg en Lilly en ik hebben het kot alleen voor onszelf.

En jaja, jullie lezen het goed: mijn laptop! Sinds deze week heb ik dus echt geen excuus meer om te zeggen dat de laptop "in gebruik" is door mijn ventje. Door de crash van onze oude laptop (dat nu de mijne is), kochten we een nieuwe, omdat we de computer vaak gebruiken. Die oude, waar ik nu op zit te tokkelen, zou 'zogezegd' niet meer kunnen hersteld worden, volgens de winkel. Maaaaar... dat was buiten wat "foefelare" en de gouden raad van onze vriend Johan gerekend! De rest van de details van heel het verhaal bespaar ik jullie, maar nu hebben we dus twee laptops, wat natuurlijk héél handig is voor mij nu.

En nu ik een mooi en relatief nieuwe laptop heb, had ik last van een writer's block. Haha! Van ironie gesproken. Vandaag heb ik dus écht lang moeten zoeken. Ik had allerlei ideetjes, maar geen enkel was goed genoeg om ook over te schrijven. En aangezien het vandaag vrijdag is, moest het over onze kids gaan! Ah ja, want dan is het Kiddie's Friday!

Ik vroeg me af wat mij inspireert, wat ik leuk vind. En dan flitste er opeens de gedachte voorbij: 'Straks is onze Jules al 1 jaar en kriebelt hij zijn eerste witte blad vol om dan trots aan mij te geven.'. De gedachte alleen al maakte mij een beetje triest - ik vind die babytijd echt superschattig - maar aan de andere kant ook nieuwsgierig. Hoe gaat hij zijn als wandelende uk? Hoe gaat zijn stem klinken? Wat zullen z'n eerste woordjes zijn? Zou hij graag tekenen? Welk speelgoed zou hij leuk vinden?
En dan dacht ik... Zo'n schilderijtjes wil je als mama toch graag bijhouden? Vooral de allereerste! Dus ben ik op zoek gegaan naar leuke ideetjes om die eerste "kunstwerkjes" een plaats te geven in mama's interieur.

De eerste foto die ik graag met jullie wilde delen, is iets dat je redelijk gemakkelijk zelf kan maken...


Wat krijtbord-verf, borstel en verfroller en voilaaaaa... Je hebt je eigen Wall of Fame. Rond de tekeningen teken je zelf wat kaders met krijtjes en de kindjes zijn fier dat de hele muur volhangt met hun werk. En het gemakkelijke hieraan is: als je kiest voor magnetische verf, kan je de tekeningen met magneten ophangen. Heb je al dat geprul niet met tape of punaises. Maar wat nog leuker is: je kan af en toe eens een "changement de décor" doen... De nieuwste tekeningen of knutselwerkjes hang je dan op, de oude hou je bij in een doos.

En dat bracht me bij mijn tweede AHA-moment van de dag.  Jaja, ik heb vandaag - ook al was ik eerst wat inspiratieloos - toch nog wat geniale invallen gehad. LOL!
Ik dacht aan alle mama's waarvan de kindjes hun speelgoed overal in het rond slingert én die hun kids constant moeten vragen om de rommel op te ruimen.
Toen vond ik - bij toeval - volgende leuke foto, waarvan ik dacht dat het zeker de kleine, stoere jongens zou aanspreken.


Welke kleine vent wil er zijn rommel, geheime brieven, codes en weet-ik-veel-wat-nog-allemaal nu niet wegsteken in... Lego-blokken??  Zelfs ik was als klein meisje zot van Lego (don't worry: geen piraten of draken voor Bibi zene).

Zelfs in het Lego-hoofdje kan je dingen kwijt! Voor de mensen die nieuwsgierig zijn of het verkrijgbaar is hier... Ik moet jullie teleurstellen: voorlopig is het enkel in de UK te vinden voor ongeveer 23 pond, maar Londen is tegenwoordig al niet meer zo heel ver hé?
Je kan meer info vinden hier.

En het volgende ziet er supermoeilijk uit om zelf te schilderen in de kamer, maar ik denk dat het toch nog gemakkelijk te maken is - als je een vaste hand hebt én met wat hulp van een overheadprojector!


Het magische Disney-sprookjesfiguur... Peter Pan! Je kan als kind niet anders dan mooie dromen hebben, met Peter Pan die je meeneemt op avontuur. ;-) Op dat stukje foto vind ik die kamer al zoveel warmte uitstralen... ik hoop dat mijn kleintje het even gezellig vindt in zijn kamertje.

Wat ik nog het allertofste vond, en misschien heeft dat wel te maken met het feit dat er boeken in voorkomen, was dit:

all photos via Pinterest

Iedereen die mij goed kent, weet dat ik - buiten mijn schoenen- en tassenverslaving - ook een serieuze boon heb voor boeken. Al zal je me vreemd genoeg nooit in de bibliotheek vinden. Daar zijn twee goeie redenen voor. Ten eerste ben ik zo'n vergeetachtig mens dat ik altijd superboetes oploop omdat ik de boeken te laat indien, ten tweede haat ik om geleende boeken te lezen. Soms is er in gekribbeld, soms zitten er ezelsoren in, of kruimels (nog erger!)... Ik hou ervan om boeken te kopen, te lezen -al is er veel te weinig tijd daarvoor- en ze te hebben! Vooral dat laatste.

Dus snappen jullie waarom ik deze foto zo leuk vindt? Niet alleen die circus-strepen op het plafond zijn tof om te zien, maar gewoon de look & feel van de hele kamer straalt iets gezelligs uit. Het nodigt uit om in die zetel met je kleintje te kruipen, voor te lezen uit één van de boekjes en je voeten op de poef te laten ploffen (die ik overigens niet zo heel mooi vind, maar bon...). Ik ben alleszins gewonnen om zoiets te doen in een volgende kinderkamer, that is: mocht er nog eentje komen hé!

Pffff, als ik mezelf zo bezig hoor, heb ik echt 10 kamers of meer nodig voor al mijn decoratieve & creatieve uitspattingen.
Voorlopig voldoen de vier slaapkamers hier nog hoor. Of ik hoor mijn ventje al grommelen... (wééééral schilderen en inrichten??) Haha!

Ik vraag me af hoe jullie de kinderkamers hebben ingericht voor jullie kleintjes. Creatief, sober, fantasierijk of gewoon stoer of schattig?

dinsdag 17 mei 2011

Workin' 9 to 5 - Part Two

Door problemen met Blogger, kom ik er nu pas aan toe om nog een berichtje te posten over de verf die ons terroriseerde in het weekend van 8 mei.
Zoals beloofd wilde ik jullie op de hoogte houden van onze schilderwerken bij mijn ouders! Het zat er een beetje aan te komen, maar het bleek dan toch zo te zijn: we hebben het hele weekend bezig geweest om de muren mooi te krijgen. Want die derde laag, waarvan we hadden gehoopt dat dat genoeg zou geweest zijn, bleek toch niet dekkend genoeg.


Dus hebben we nog eens goed gezweet, nog eens goed gevloekt en er nog eens goed ingevlogen. Maar we wilden goed werk afleveren en die vierde laag verf moest er nu eenmaal tegen.

Voor de mensen die benieuwd zijn geworden naar het resultaat van ons harde werk, hier volgen nog enkele foto's!

Remember hoe het eruit zag na de eerste laag?
Zweet zweet - om het lilla te overschilderen met de donkere kleur aubergine.


Mijn ouders' hal... helemaal geschilderd.

Tadaaaaaa! Voilà, wat denken jullie ervan? Zouden jullie ook een donkere kleur durven gebruiken? Of hebben jullie al zo'n kleuren gebruikt en was je er tevreden over? Ik hoor graag jullie ervaringen. 

Dikke zoen,

maandag 16 mei 2011

Back home!

Yes people, ik had een e-vakantie... Eventjes er tussenuit, een beetje vakantie, al was het dan maar een weekend!

Het was dan wel een lang weekend aan zee, waar we hebben uitgewaaid in Normandië. De landingsstranden, maar ook Honfleur en enkele andere badplaatsen hebben we bezocht. Het was trouwens ook de allereerste keer dat onze kleine spruit Jules in het buitenland zat. En het is hem goed bevallen. De zeelucht hielp om goed in slaap te vallen.

En door al ons "uitwaaien" op het strand, heb ik weer een frisse neus kunnen halen, nieuwe ideetjes opgedaan in sommige leuke interieurwinkeltjes en vooral ook heel veel mooie typische huizen mogen bewonderen ginder.

Zoals deze bijvoorbeeld...

Met hier en daar een likje verf en - waarschijnlijk - meer werk binnenin, kan je van deze strandvilla uit de 19de eeuw wel een heel mooi vakantieverblijf maken... En het stond te koop, maar volgens mij moet je hiervoor stinkend rijk zijn. *zucht*

Mooie deur...

Superschattig winkeltje met leuke hebbedingetjes in Honfleur: Marie Vit.

Het was niet alleen genieten van het zonnetje en lekker eten, maar ook toch eventjes stilstaan bij vroeger. De streek ademt nog steeds de geschiedenis van vroeger... Overal waar je kijkt, kan je niet anders dan terugdenken aan hoe het vroeger moet geweest zijn. Steile kliffen, een wilde zee en den Duits die overal verscholen zat en constant afweergeschut afschoot. Een mens zou voor minder terugdraaien. Ik ben zo blij dat ik een meisje ben en dat legerdienst niet meer verplicht is voor jongens.

Hou mijn blog zeker in het oog voor meer nieuwtjes over interieur, maar geniet eerst even mee van onze foto's...
Veel liefs,

zaterdag 7 mei 2011

Workin' 9 to 5...

Hallo mensen!

Sorry dat ik gisteren mijn wekelijks kids-artikel niet heb gepost, maar ik had echt geen tijd. Volgende week volgt er zeker weer eentje hoor!

Maar vandaag kan ik jullie wel al vertellen dat Bibi serieus heeft gezwoegd en gezweet. Ik mag dan wel nog in ouderschapsverlof zijn, het was vandaag werken geblazen. Met af en toe natuurlijk een welverdiende pauze om van het zonnetje te genieten hé. Lees maar mee...


Al zwoegend en zwetend hebben we onze zaterdag ingezet. We mogen de hal van mijn ouders opnieuw schilderen. Niet omdat we een nieuw project hebben uitgevonden, maar meer omdat het echt nodig was. Spijtig genoeg hebben mijn ouders afgelopen winter last gehad van veel sneeuw en ijs, en dus ook van een lek in huis. Omdat de hal en veranda onder een plat dak liggen, moet er na het smelten van de sneeuw op het dak veel water binnengelekt zijn. Via één of ander gaatje dat niet goed gedicht was door de dakwerker, die mijn ouders vorig jaar hebben laten komen.

En al dat smeltwater kwam op een gegeven moment al druipend van boven naar beneden. Uitgerekend op de muur van de hal die Bart en ik net 2 jaar geleden geschilderd hadden. *zucht*
We zijn er direct aan begonnen deze morgen, want we wisten dat het zonnig en heet ging worden. En dat het heet was, hebben we al zwetend ondervonden!

We hebben gezweet, want de hal werd oververhit door ons (haha!) en de zon (omdat die hal op het meest zuidelijke plekje van het huis ligt), maar ook dankzij de verf. Ik weet dat je niet mag vloeken, maar we hebben het toch gedaan. Op de verf en op de muren. Het ligt niet aan de verf hoor, want die komt van mijn neefje, die in een professionele schilderwinkel werkt te Schoten (dank u Ken, voor de korting!!). Het zijn gewoon de muren, die slorpen zoveel verf op dat alles in vlekken trekt, zelfs na 2 lagen verf.

Dus mogen we morgenvroeg er nog een derde laag verf tegenaan "gooien", in de hoop dat het nu wél mooi wordt! Tussen de eerste en de tweede laag verf in de hal is er trouwens nog wel een lange pauze genomen, waarbij we aan ons eigen kleurtje hebben gewerkt... haha!

Voor iedereen die ook nog wat wil schilderen, hier komt dé tip van de week: hoe donkerder je verf, hoe meer lagen je mag aanbrengen vooraleer de verf alles dekt (zonder strepen of vlekken). Of dat nu op vezelpapier is dat je schildert, of je nu over een gewone muur verft... Hoe donkerder je kleur, hoe meer lagen je nodig hebt dus!

Twee jaar geleden, toen we ook mijn ouders hun living hadden geschilderd in bordeauxrood, hebben we serieus mogen goochelen om de "accentmuur" egaal geschilderd te krijgen. En deze kleur is aubergine, ook heel donker. Mijn liefste mams was helemaal vergeten hoe moeilijk donkere kleuren wel zijn, vooraleer ze pakken op je muur. Geen probleem, deze twee lossen het wel op... Met het nodige gezweet en gevloek. 
Ik hoop nu maar dat de "verfgoden" ons morgen gunstig gezind zullen zijn en dat een derde laag hopelijk voldoende is. Hoop ik. Of zoals mijn ventje zegt: "met 'n derde koesje moet 't lukken." Ik geloof hem.
We posten alvast enkele fotootjes van onze werken in de hal van mijn ouders, en binnenkort ook het resultaat. 

Geniet nog van de zon en van jullie zondag!

donderdag 5 mei 2011

Je interieur weerspiegelt je karakter

Wat denken jullie? Als je het aan mij vraagt, zeg ik van wel.

Als ik mijn eigen huisje bekijk, denk ik dat iedereen die hier binnenkomt, zeker en vast weet hoe ik qua karakter ben. Een frisse verschijning... Hahahaaaa!!
Ahum...neenee, grapje mensen! Mensen zeggen meestal dat ik een warm karakter heb en misschien koos ik daarom (onbewust?) voor zachte aardetinten in onze eetkamer en living? Limoengroen is wat we tegen de muur van de keuken kwakten (met hier en daar rode accenten, zoals onze grote rode Smeg), in de logeerkamer zagen we het graag iets zachter en werd het daar lilla en op zolder, waar we allebei ons eigen plekje wilden creëeren: chocolade & café-au-lait... Omdat we daar voordien nog geen verwarming hadden, wilden we daar warme kleuren gebruiken om de indruk te wekken dat het er warm was in de winter (ook al bibberde ik uit mijn vel).

Onderstaande foto dateert van 3 jaar geleden.  Dit was het
WORK IN PROGRESS
Op onze zolder hebben we trouwens heel wat werk gehad om de afschuwelijk, schreeuwlelijke kleuren weg te moffelen onder dikke lagen verf. Dankzij de vorige bewoners die een kleurrijke speelzolder wilden maken voor hun twee kinderen... Echt waar, geloof mij... Het waren kleuren waarvan je denkt: die kinderen moeten ganser dagen hebben rondgelopen met barstende hoofdpijn.

Voor de ongelovige Thomassen onder ons, dit is wat ik bedoel...

DURING:
Snappie wat ik bedoel?

Ik post binnenkort nog wel eens hele "tour de la maison"...voor alle mensen die nieuwsgierig zijn geworden naar hoe ons gezinnetje woont.

In ieder geval, de gekozen kleur in alle kamers en ruimten typeert hoe ik me voel én wat ik er wil voelen. Als je begrijpt wat ik bedoel. Kleuren geven niet alleen je karakter een beetje weer, maar ook hoe je je wil of kan voelen in die kamer. Behaaglijk, koel, gezellig, sensueel, creatief,... In mijn keuken moet het fris zijn, daar wordt allerlei lekkers klaargemaakt, en daar mag het er vrolijk aan toe gaan. En omdat het daar ook warm kan zijn, wilde ik een iets fellere kleur gebruiken die de keuken niet té warm doet aanvoelen ook.

Waarom ik nu net hierover begin? Daarnet zag ik op Vitaya, toen ik Jules' papflesje gaf, in "Dit is mijn huis" dat de bekende juweelontwerper Nico Taeymans een redelijk kunstzinnig interieur heeft. Niet direct mijn stijl, maar het typeerde hem wel. In het huis was er aan het interieur in de 25 jaar dat hij er al woont met zijn vrouw, nog niks veranderd.

Zo hebben ze in hun huis oude keramieken tegels tegen de muur ontdekt en bewaard, die verstopt zaten onder allerlei lagen hout en rommel. Sommige meubelstukken en decoratiespullen heeft de ontwerper zelf gemaakt. Heel speciaal. Zo heeft hij voor zichzelf een zilveren kelk gemaakt om uit te drinken, voor zijn zoon eentje - iets grilliger - op 3 pootjes. Dat staat allemaal mooi uitgestald in een kleine vitrinekast, tussen alle andere zilveren spullen.

In zijn huis wordt hij omringd door allerlei verzamelingen (van schedeltjes onder andere!), maar ook door kunstwerken van vrienden. Nico Taeymans zegt dat zijn interieur hem voornamelijk tot rust brengt na een dag hard werken in zijn atelier, dat overigens heel gemakkelijk achteraan de woonst is gelegen! Hij hoeft maar een stukje door zijn tuin te lopen, de schuifdeur te openen en zijn medewerkers te zien werken (waartussen hij ook zijn eigen plekje heeft).

Op de een of andere manier vond ik dat zijn interieur weerspiegeld wordt in zijn juwelencollectie. De ringen & juwelen die hij maakt, zijn af en toe ook grillig van vorm en altijd anders, wat je ook kan terugvinden binnenshuis van de familie Taeymans. Het huis zelf staat vol met een mix-match van meubelen en zijn smaak valt niet onder 1 specifieke categorie.

Natuurlijk ken ik Nico Taeymans niet persoonlijk, maar ik vermoed wel dat zijn interieur én juwelen zijn karakter weerspiegelen. Wat denken jullie ervan? Is dat bij jullie ook zo? En hoe is jullie huis of appartement ingericht? Geeft dat weer hoe jij zelf bent?

Ik vind het heel leuk om wat meer over jullie te weten te komen... Laat de reacties maar komen!
Liefs,

dinsdag 3 mei 2011

Your spot is hot: SATC

Is het niet leuk om soms eens binnen te kijken bij iemand anders of bij de buren?

(via Pinterest)

Ooit al eens een huis online te koop zien staan, waarvoor je een afspraak hebt gemaakt om het vanbinnen te bekijken ook al was je zeker niet van plan te verhuizen op dat moment?

(via Pinterest)

En heb je ooit tijdens je wandeling, speciaal een omleiding genomen, zeg maar "the long way home", om nog eens naar dat ene huis te kunnen kijken?

Ooit al voor je reis speciale Bed & Breakfasts of hotelletjes geboekt, omdat het interieur er zo mooi uit zag dat je daar wel al te graag wat extra centjes aan wilde besteden?

(Foto genomen tijdens onze trip naar Washington D.C., Embassy Circle Guest House)

Enne... heb je ooit al eens gedacht wanneer je bepaalde tv-series en films ziet: in dat huis zou ik mezelf al helemaal zien wonen?
(Het huis uit het laatste deel van de film "Marley & Me")

Als je op al deze vragen volmondig 'ja' hebt geantwoord, zul je dit artikel zeker willen lezen. Ik noem het voortaan:

Your Spot is Hot
Ik zal in de toekomst regelmatiger een artikel onder de rubriek Your Spot is Hot posten, over interieurs van bekende mensen, van onszelf, van jullie, van huizen die te koop of net niet te koop staan, zelfs van bekende films of van Bed & Breakfasts en hotelletjes waarvan het interieur echt té leuk is om er niet over te schrijven.

Daarvoor zal ik jullie hulp zeker en vast nodig hebben. Lees even mee!

Om de naam van mijn blog vandaag alle eer aan te doen, start ik met het ultraglamoureuze interieur van de serie & gelijknamige films Sex & The City (SATC). Iedereen heeft waarschijnlijk al wel gehoord van deze serie & films, maar wie de laatste jaren op Mars zou hebben gewoond, kan je hier wat meer info vinden over SATC. 

De tweede film deed mij helemaal kwijlen van de schoenen & het interieur van Carrie Bradshaw, het personage gespeeld door madam Sarah Jessica Parker. En dan vooral het appartement van Carrie én de sjieke "condo" dat zij in Sex & The City 2 koopt met Mr. Big en probeert in te richten voor hun tweetjes, ziet er echt geweldig glamoureus en sjiek uit. Mocht ik 'Big Money' hebben, zou ik allang dat appartement als tweede verblijf gekocht hebben. Bemeubeld en al. En in Manhattan, of course, waar anders?
Wat mij het meest deed kwijlen was dit...Herinneren jullie de schattige, meisjesachtige dressing nog dat het personage Carrie had in haar kleine appartementje in de serie (dit wordt ook nog eens af en toe getoond in de film)?

(Photo courtesy of Warner Bros.)

(Kwijl-kwijl)
En waarschijnlijk kunnen jullie de inloopkast herinneren die ze heeft in de tweede film?

(Photo: Craig Blankenhorn)

WIE kan dit nu niet willen hebben?! Mijn kant zou alleszins snel gevuld zijn (lees: overvol zitten zodat ik ook nog een deel van Bart's kant zou opeisen). En de eventuele lege stukken zouden ze ook wel eventjes vriendelijk mogen opvullen. That is: my side of course.

Ook al draait de serie (en films) rond de 4 alombekende fashionista's die al wandelend op de allermooiste schoenen van de wereld door de geweldigste stad ter wereld lopen, de producers hebben er alleszins voor gezorgd dat het interieur even fashionable uit de verf komt als de personages zelf. Hoe dat komt? Dankzij 1 vrouw... 

Door nog maar eens mijn dikke vriend Google te gebruiken (thank God for internet), leerde ik dat er wel één mens is op deze wereld die mijn droomjob heeft gepikt...
Genaamd: Lydia Marks, set decorator voor SATC 1 & 2. De naam zegt je misschien niets, maar zij is verantwoordelijk voor elk detail: van het beddengoed, het bijzettafeltje tot zelfs de inhoud van de handtas die een actrice opent in beeld. Wie wil er die job nu niet??

Deze vrouw was trouwens ook verantwoordelijk voor de sets van "The Devil Wears Prada". Hoedje af voor deze madam! Op Stylelist zegt ze enkele favoriete meubelstukken te hebben uit de tweede film van Sex & The City. Echte fans met een Big-(Porte)Money (hihi - got it? Porte-monneeee! Duuuh...) kunnen enkele meubels kopen die in de tweede film in beeld kwamen.

Hier zijn er nog enkele kwijl-foto's om te bewonderen hoe goed ze wel is in haar job:

chandelier-big-carries-library-sex-and-the-city-2-adelman-studios-240ls060210-1275512229.jpg
(Photo: Craig Blankenhorn)

Op deze foto is trouwens de lamp dé blikvanger van de kamer. Als er iemand goesting heeft om een paar flappen op de toog te gooien: voor een slordige $15.000 is die lamp van jou! Je kan ze hier bewonderen of kopen...

Nog een paar andere beelden van haar werk in de tweede film:
SATC2-Apartment-Living-Room.jpg

(Photo: Craig Blankenhorn)

De twee grijze fauteuils langs weerszijden van de donkerblauwe sofa zijn ook te koop, bij Bergdorf & Goodman in NYC! Je kan er eens op gaan zitten, mocht je budget niet zo groot zijn ($16.500 om precies te zijn)... Het salontafeltje komt van Poltrona Frau en het kussen (op de rechterzetel) is het "Paul Smith Birdie Blossom" kussen van The Rug Company. Dankuwel internet voor alle info (o.a. bij Stylelist & Elle Decor)!

dining-table-big-carries-sex-and-the-city-2-alan-moss-590ls060210.jpg

(Photo: Craig Blankenhorn)

En dan nu mijn grote vraag... Ik zou graag andere interieurs willen bespreken onder "Your Spot is Hot". Voorlopig zal ik enkele bekende interieurs uit films, series, bed & breakfasts (waar wij al zijn geweest) of dergelijke bespreken.

Daarom deze oproep: wie-o-wie wil er graag binnenkort eens graag zijn huis of interieur besproken zien in mijn blog? (Natuurlijk met enkele foto's die ik dan zelf kom nemen)

Laat het mij gauw weten, zodat jullie nog meer "sneak peeks" mogen bewonderen. En jullie -fier- je eigen huis en interieur kunnen tonen aan de blog-wereld! Of tenminste aan de lezers van mijn blog... haha!

Liefs,

Like this? Share it!