zaterdag 30 april 2011

Ik spring uit een vliegmachien...

Vandaag wilde ik eigenlijk jullie aandacht vestigen op een héél leuke online-winkel voor kinderspeelgoed en dergelijke. Nu eens geen geleuter meer over de Royal Wedding, en ook niks om je interieur op te vrolijken, maar kinderspeelgoed!! En zoals de meeste papa's en mama's onder ons wel zullen weten: het gaat deze keer dan wel niet over interieur, maar speelgoed dat overal "rondzwerft" in je living, behoort op den duur ook tot het vaste interieur hé. Het vrolijkt dan wel niet altijd je living op, maar het geeft het toch alvast heel wat kleur...
Het gaat over een online winkel die heel leuke retro & vintage spulletjes verkoopt. Ja, ik heb tegenwoordig iets met retro & vintage. Heeft misschien wel te maken met mijn softie-kant die nu heel erg boven is komen drijven? Hihi!
Bij 't Maanfabriekje kan je schattige fietsjes kopen, een oud ganzenbordspel of allerlei puzzels, poppemiekes en zelfs originele verkleedkleren (voor jongens & meisjes!). Ik heb deze site gevonden omdat ik iets in mijn hoofd had om de kinderkamer van Jules aan te kleden met een mooi vintage stuk, zoals bijvoorbeeld een oude trapfiets. En ik ging op zoek op het wereldwijde web en in een paar klikken had Bibi een plezante website ontdekt.
Toen ik dat aan mijn vader vertelde en het uiteindelijk liet zien wat ik in gedachten had, was het liefde op 't eerste gezicht. Mijn vader & het schattige loopfietsje = crazy in love! Hij beloofde me dat onze liefste zoon zo'n loopfietsje ging krijgen voor zijn Sinterklaas. We zouden het dan wel samen online bestellen.

Een paar weken later zag mijn moeder hetzelfde fietsje (voor dezelfde prijs geloof ik) in een winkel staan, in het Wijnegem Shopping Center... En er stond een heel lief loopvliegtuigje bij. In Cosy House stoppen mijn mama en ik regelmatig, vooral om ideetjes op te doen, of om af en toe iets leuks te kopen voor ons interieur.

Maar bon...dat vliegtuigje dus! Ik natuurlijk ook al helemaal verliefd op dat ding, dus zijn we het vorig weekend maar snel gaan bestellen in de winkel van Cosy House. Zodat Jules zijn Sinterklaas al heeft voor dit jaar. Je kan maar beter snel zijn met die dingen. En december zal sowieso al druk én duur genoeg zijn voor ons gezin, maar ook voor mijn ouders, dus hoeven we alvast niet meer te zoeken naar een leuk cadeau voor die kleine schat. Die mevrouw moest lachen: onze spruit kan nog niet lopen en krijgt al een loopfiets voor zijn Sinterklaas. Maar gaf ons toch groot gelijk dat we nu al kwamen shoppen voor de (dure) eindejaarsfeesten. En: we hadden geluk! Er waren er nog maar 3 en het onze is alvast gereserveerd en binnenkort klaar om afgehaald te worden.

Dit is 'm trouwens:


Al zal ik het zeker niet laten om nog eens te surfen op de site van 't Maanfabriekje, en dan laat ik jullie weten hoe ik het online shop-avontuur vond! Want mijn ouders hebben dan wel al hun Sinterklaascadeau voor onze zoon, wij hebben nog niks hé.
Maar ik ben er zeker van dat ik zeker mijn zin zal vinden op die website...
Laat me weten wat je ervan denkt/vindt, of schrijf een reactie! Ben ik altijd blij om. Zo weet ik wat jullie zoal leuk vinden hé?

Tot de volgende!



vrijdag 29 april 2011

Royal Fever!

Jaja... je moet het me niet vertellen! Ik ging het normaal gezien hebben over kids, en ik begin over hét sprookjeshuwelijk van de eeuw. Iedereen in de ban van Kate & Will! Dit huwelijk is alleszins het meest besproken van de wereld, waarschijnlijk is er hierover meer inkt gevloeid dan dat er water in het Kanaal stroomt! Maar dat vind ik alleszins niet erg... Het mag van mij nog grootser en meer GLITZ & GLAMOUR zijn dan dat van Charles & Diana. Why am I such a sucker for fairytale weddings? Vooral die van royalty. Zucht! Wie is er nu niet gek op love stories, zoals deze?



Ik kan me nog herinneren dat ik als kleine meid helemaal verliefd was op de bruidsjurk van Prinses Diana... Al die opgeklopte poef- en pofprul aan dat kleed vond ik gewoon ge-wel-dig! En voor diegenen die nu al beginnen te gniffelen: ik spreek in de verleden tijd hé. Als je dan het kleed van Kate vandaag hebt gezien, is dat helemaal anders! Ik zat als een echte softie traantjes weg te pinken voor het scherm... vooral als de twee broers samen in de auto richting de kathedraal reden. Zo kon ik niet anders dan denken: "Goh, die prinses Diana zou nu een superfiere en waarschijnlijk nog steeds knappe mama moeten geweest zijn! Veel beter dan die saaie Camilla."

Jaja, lach me maar uit. Sinds ik moeder ben geworden, ben ik extra emotioneel. Maar wow zeg, wat een praal & pracht! Zelfs als de commentatoren zeiden dat Will & Kate er eigenlijk een sober feest van hadden gemaakt, vond ik het nog indrukwekkend, met al die koetsen en infanterie en de Royal Guard en heel die poespas. Hehe...
En nu heb ik zelf een knulletje van 4 maanden en zit ik ook, zoals mijn moeder indertijd, voor de tv gekluisterd om naar hét media-event van het jaar te kijken. Enkel en alleen om de bruid te kunnen bewonderen, want dat is waar het toch een beetje om draait hé? Hoe zal ze eruit zien, zullen ze een passionele zoen geven (ondertussen hebben we ons tevreden moeten stellen met twee zedige kusjes, maar kom... 't was wel schattig.)?
Maar kom, Kate's kleed vond ik écht prachtig, met kant, een beetje decolleté, en die sluier. Mooi! Ze zag er klassevol, gedistingeerd maar ook sober uit. Wel helemaal haar stijl vond ik. En haar zusje stal ook de show, ze hebben in ieder geval een paar tradities gebroken vandaag. Ik hoopte stiekem dat Prins Harry die Pippa op het avondfeest wat "beter zou leren kennen"... Wie weet gebeurt dat ook nog?

Maar wat wil je, 't zijn allemaal mooie mensen. Ik vraag me af hoe hun kinderen eruit zullen zien! Over kinderen gesproken, dat herinnert mij eraan dat dat eigenlijk het onderwerp van vandaag ging zijn.

Dan maar in een volgende post... Ik hoop nu maar dat Harry snel wat met zus Pippa begint, dan kunnen we weeral liggen zwijmelen voor tv. Romantisch een traantje wegpinkend bij hun trouwfeest. ;-)


dinsdag 26 april 2011

Grab a cocktail...



Grab a cocktail & enjoy the summer! Dat was het gevoel dat velen onder ons hadden tijdens de extra zonnige en hete paasvakantie. Het deed velen onder ons al dromen van de zomer. Mij inbegrepen. Ik geniet er nu nog meer van dan anders, enkel en alleen omdat ik nu thuis ben met mijn kleine vent. En dan doen zo'n (onverwachte) zonnige dagen heel erg deugd. Wat mij betreft is de zomer vanaf nu officieel ingezet en mogen er nog veel zo'n dagen volgen.

Mij deed het alvast 'goesting' krijgen om heel mijn huis weer om te toveren voor de zomer. Het nieuwe seizoen komt bijna op onze deur kloppen, dus is het tijd om enkele zomertrends van dit jaar voor te stellen...

Er zijn alvast heel veel felle kleurtjes gesignaleerd, ofwel heel sobere tinten (meer het strandthema: met veel grijs, wit, blauw en crèmekleurtjes en hier en daar een rood accent). Ik merk dat de zomerkleding net zo is, maar daar ga ik nu niet over praten, want anders ben ik tot overmorgen bezig...

Een paar kleurrijke accessoires voor op het terras deze zomer mogen alvast niet ontbreken. Het doet me denken aan zwoele avonden in een exotisch land. Veel 'accessories' zijn op het Bollywood-thema geïnspireerd, dus waarom eens geen land in huis halen, zoals India? Leuk als je je gewone spullen beu bent gezien en wel eens wat kleur kan gebruiken op het terras. Ook leuk om wat bloemetjes te zetten (of in dit geval: te hangen) op je terras. Verandering van kleur kan soms wonderen doen in je interieur en buiten! Kijk maar eens mee...



beide foto's: source


De inspiratie vond ik bij SIA Home Fashion, waar ik altijd mooie spulletjes vind voor in huis!

Ik krijg helemaal zin om nu al te verhuizen, naar ons toekomstige (droom)huisje met -hopelijk- een boom vlakbij het terras, waar je dan 's avonds allerlei kleurrijke glazen hangers, zoals hierboven, met bloemen en theelichtjes in kan hangen. Zien jullie het al helemaal voor je? Ik wel... Hmmmm, zalig! Waar blijft die cocktail??

zondag 24 april 2011

Happy Easter!





Happy Easter everyone!


Pasen is niet alleen de tijd van 'overdosis' eten & chocolade, 't is ook de tijd om van de lente, het zonnetje en de bloemen te genieten. Tijd om buiten naar binnen te halen, mocht dat ondertussen nog niet gebeurd zijn.

Onze paasdecoratie mag bijna opgedoekt worden, nu komt de tijd van de zomer en de frisse kleurtjes. Ik zoek alvast verder uit wat de nieuwigheden zijn voor deze zomer, maar ik kan je al verklappen dat er veel frisse kleurtjes tussen zitten. Om alvast weg te dromen van verre, exotische bestemmingen...

Tot dan, geniet nog van jullie lentedagen, de overgebleven chocolade-eieren en de zon!

Groetjes,

vrijdag 22 april 2011

Gotta have it for the kids!

Voor de mama's onder ons is het waarschijnlijk leuk om te weten: vanaf nu wordt elke vrijdag Kids-day! (Heb ik net eventjes zelf beslist...)

Op vrijdagen wil ik graag een berichtje posten over schattige, ik-wil-dat-absoluut-hebben, hubba-hubba-spulletjes voor de kinderkamer of voor de kindjes zelf. Dus watch out for Fridays peoples!

Nu heb ik een hele leuke website ontdekt met een hoop frisse, superschattige spullen, die ik het allerliefst zelf allemaal zou willen kopen om de kamer van onze kleine schat op te vrolijken. Op LouLeChien kan je speelgoed of decoratie voor de kleintjes hun kamer kopen, en dat 24/24 en 7/7, allemaal vanuit je luie zetel als je wil! Zoals ze zelf ook vermelden op hun site: voor de hardwerkende, maar stylish mama's die graag hippe, trendy dingen kopen voor hun allerliefste oogappels (of de inrichting van hun kamertjes), maar daar niet altijd tijd voor vinden... Kijk zelf maar eens even.

Helemaal happy word ik ervan! Enkele van mijn favorieten zijn de vintage carousel (onder 'vintage') en de sfeerkussens (onder 'sweet dreams'). Hip, stoer maar ook vrolijk! Ik hou jullie op de hoogte als ik wat op deze website heb gekocht...

Wat zijn jullie favorieten? Laat het me zeker weten!

Liefs,

dinsdag 19 april 2011

Dromen kunnen geen kwaad

Na mijn zoontje in bed te hebben gelegd, kwam ik gisteren een heel leuke website tegen: pinterest. Daar kan je dus met de rest van de wereld op een prikbord alle foto's pinnen die jij leuk vindt, en dat kan gaan over fotografie, reizen, home decor of eten... You name it, you pin it. Eigenlijk is het dus een virtueel prikbord voor iedereen.

Zag er wel leuk uit, alleen moet ik nog eens goed bekijken hoe het juist werkt! Maar bon... op die site kwam ik enkele foto's tegen over home decor. Sommige mensen hadden gewoonweg identiek hetzelfde idee als ik hoe hun droomhuis, -tuin, -keuken, enz. eruit moest zien. Er waren een paar leuke ideetjes die ik zeker wilde bewaren voor als we een nieuw huis hebben (jaja, we zijn momenteel op zoek naar een ander huis - spannend!), die ik dus binnenkort op een moodboard wil plakken. Dingen die ik in het nieuwe huis anders, leuker en vooral BETER wil zien dan in ons huidige huis, want hierin hebben we een aantal "verbouwersfouten" gemaakt waar mijn man en ik zeker willen uit leren.

Dus ja, de foto's zetten mij weeral aan het dagdromen. Zo kan ik binnenkort in ons nieuwe huisje volop mijn creatieve brein laten werken.

Zoals op de foto hieronder: een leuk idee om "verloren hoekjes" in een huis, zoals bijvoorbeeld onder de trap, nuttig te gebruiken... dat hadden we in ons huidig stulpje beter ook voorzien, maar ja: gedane zaken nemen geen keer hé! Geniet even mee van de leuke plekjes en hoekjes, die mij alvast doen dromen van een mooi, luchtig en licht superhuis!






Van zo'n foto's begin ik vanzelf te dromen over een huis met allerlei hoekjes en kantjes.
Geef toe, het zijn toch leuke ideetjes om zelf toe te passen hé? Maar eerst eens een ander huis zien te vinden. Tot dan mag ik van mezelf verder dagdromen over wat voor huis de toekomst ons zal brengen.

Veel liefs,

Like this? Share it!